Saint-Gobain Glass (2022)

Пътешествие във времето: Луи XIV на визита в съвременния свят

Предизвикателството

Да убедим потребителите, че стъклото е, което прави прозореца, и да изострим интереса на клиентите към набора от предимства, с които се отличава стъклото от Saint-Gobain Glass.

Прозрението

Когато една марка има древна и феноменално забавна история и традиция, би било глупаво да не я разкажем!

Идеята

Да организираме пътуване във времето, в което Луи XIV прави няколко визити в съвременния свят, за да оцени днешния интериор.

Подходът

Слоуган: Стъкло с потекло 

Почерпихме вдъхновение от древната кралска история на марката Saint-Gobain Glass. Тя е създадена във Версай преди повече от 350 години от знаковия френски крал-слънце Луи XIV.

Планът сработи!

Структурирахме дигиталната си кампания на основата на четири видеоклипа с един единствен герой във всеки от тях – неотразимия Луи XIV.

Ролята на Луи XIV е изиграна на живо от актьор, а според сюжетната нишка величеството е пристигнало на мисия да изпробва по занимателен и твърде необичаен начин съвременните интериори с цел да потвърди превъзходното качество на стъклото на Saint-Gobain.

Създадохме лендинг страница за кампанията, която обединява всички ключови предимства на SGG Glass, като също така се позовава на историята на Луи XIV и припомня забавните визити на краля чрез видеоклиповете. 

Пиар частта включи нейтиви в професионални и в популярни медии тип „Направи си сам“, за да достигне както до специалистите, така и до по - широката публика. 

Резултатите

Кампанията продължава! Междувременно създадената в България концепция влезе в рекламна употреба и на румънския пазар! Efficacité!